Митничари заловиха недекларирани бижута за над 165 000 лева ГКПП Капитан

...
Митничари заловиха недекларирани бижута за над 165 000 лева ГКПП Капитан
Коментари Харесай

Митничари заловиха недекларирани бижута за над 165 000 лева

Митничари заловиха недекларирани бижута за над 165 000 лв. ГКПП  " Капитан Андреево ". Това е станало при инспекция на лек автомобил с българска регистрация, влизащ от Турция, оповестиха от Агенция " Митници ".  

Шофьорът и петимата пасажери - български жители, са декларирали, че не придвижват артикули за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която във фабрична празнина на предната пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи произведения от жълт метал.

При осъществен персонален обзор на лидера в бельото му са открити три транспарантни плика също с произведения от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите украшения са с общо тегло 1838,20 грама.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково, съобщи през днешния ден.бг.

Спрямо лидера е взета мярка за неотклонение " парична гаранция ", както и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор.

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни украшения, скрити в особено построен тайник на рейс. От началото на годината досега митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ са задържали близо 83 кг произведения от благородни метали, напомнят от Агенция " Митници ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР